Marató d’Empúries

Marató d'Empúries a L'Escala

Des de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de L’Escala i amb el suport de la Federació Catalana d’Atletisme, el diumenge 15 de novembre, celebrarem la 16a Marató d’Empúries a L’Escala. Tant la sortida com l’arribada de les curses, serà al Museu d’Arqueologia d’Empúries.

Certament, els corredors podreu gaudir d’un entorn privilegiat i de gran bellesa com és Empúries, porta d’entrada de la cultura grega i romana a la península Ibèrica. És a dir, un indret únic i privilegiat, ple de riquesa paisatgista, històrica i cultural. En el jaciment s’hi conserven les restes d’una ciutat grega, l’enclavament colonial d’Empòrion i la ciutat romana, l’antiga Emporiae.

A més, podreu gaudir del litoral de la nostra badia que ha entrat a formar part del Club de les Badies Més Belles del Món. Una distinció amb l’aval de la Unesco, que només tenen en aquests moments una trentena de badies del món. Aquesta distinció reconeix els valors turístics, paisatgístics i culturals del nostre entorn.

Campionat de Catalunya

En el marc de la 16a Marató d’Empúries, celebrarem el 43è Campionat de Catalunya de Marató. Per tant, en la carrera de 42,195 km, es decidiran els campions catalans d’aquesta modalitat atlètica per a l’any 2020.

Us proposem un circuit totalment urbà de 42,195 km, certificats per la Federació Catalana d’Atletisme. Certament, a Empúries no trobareu el circuit més ràpid del món, però sí un dels més atractius. Tot corrent, podreu gaudir de llocs únics i privilegiats que de ben segur us emocionaran, doncs transcorren en el marc incomparable que formen els nuclis urbans de L’Escala i Sant Martí d’Empúries.

La Marató d’Empúries

– Circuit de 42,195 km certificats per la Federació Catalana d’Atletisme.
– La sortida es donarà a les 9 hores, del Museu d’Empúries.
– El temps límit per finalitzar la marató serà de sis hores.
– L’Edat mínima de participació serà amb divuit anys complerts.
– La participació d’handbikes i cadires de rodes no està permesa.
– Acompanyar als participants en bicicleta, patins o patinents no està permès.
– La data límit per la inscripció en línia, serà el dijous 12 de novembre.
– El diumenge 15 de novembre no s’acceptaran inscripcions.
– El preu de la inscripció és de 29 €, més l’euro solidari.

Les inscripcions

Marató d'Empúries a L'Escala, inscriute.

Inscripcions per internet

Podeu formalitzar la inscripció a través de l’aplicatiu TPV (on-line) i realitzar el pagament, de forma segura, amb qualsevol targeta de crèdit. D’altra banda, en aquest aplicatiu podreu consultar la llista d’inscrits a les diferents curses.

*La data límit per formalitzar la inscripció per internet serà el dijous 12 de novembre, a les 15 hores.

Inscripcions presencials

De forma presencial es podran fer al Pavelló d’Esports de L’Escala fins al dissabte 14 de novembre, de les 11.00 a 13.00 i de 16.00 a 20.00 hores, al carrer Rusiñol 4.
O bé a l’Oficina de Turisme de la plaça de les Escoles, fins al dijous 12 de novembre a les 20.00 hores.

*El diumenge 15 de novembre no s’acceptaran inscripcions.

Trofeus i categories

Classificació general
A la 16a Marató d’Empúries hi haurà trofeus per als cinc primers classificats de la general masculina, cinc primeres classificades de la general femenina i els tres primers classificats i classificades de cadascuna de les categories establertes al reglament.

* Els atletes que obtinguin trofeu en la classificació general no en tindran en la seva categoria.

Les categories (masculí i femení)
C1 | de 18 a 29 anys | júnior
C2 | de 30 a 39 anys | Sènior
C3 | de 40 a 49 anys | M40
C4 | de 50 a 59 anys | M50
C5 | més de 60 anys | M60

Classificació local

Hi haurà trofeus pels tres primers classificats locals i les tres primeres classificades locals de la general.

* Per a participar en el PREMI JOSEP SUREDA (classificació local) els corredors i corredores han d’estar empadronats i empadronades a L’Escala.

Fira de la Marató

Fira de la Marató d'Empúries a L'Escala

La 7a Fira de la Marató d’Empúries vol convertir-se en el punt de reunió dels corredors, voluntaris i acompanyants que fan possible l’èxit d’aquest esdeveniment esportiu. D’altra banda, hi podreu recollir els dorsals, gaudir de la degustació d’anxoves, recollir la bossa del corredor, fer les últimes inscripcions, en efectiu, i passejar per les diferents “paradetes” de productes relacionats amb el running.

La fira estarà ubicada al Pavelló d’Esports de L’Escala i oberta al públic, el dissabte 14 de novembre,d’11 a 13 hores i de 16 a 20 hores. El Pavelló d’Esports està situat, al carrer Rusiñol 4 de L’Escala.

44CH+VX Codi Maps.
42°07’19.7″N – 3°07’48.0″E

Recollida de dorsals

El dissabte 14 de novembre, podreu recollir el dorsal en el Pavelló de L’Escala. L’horari de recollida serà d’11 a 13 hores del matí i de 16 a 20 hores de la tarda.
També es podrà recollir el mateix diumenge, al Museu d’Empúries, de 7.30 a 8.30 hores.

*L’únic xip vàlid serà el xip EOS que us proporcionarem.

Degustació d’Anxoves

A partir de les 17 hores, podreu gaudir d’una degustació d’Anxoves de L’Escala. Aquest producte de reputació mundial, es manté fidel als mètodes tradicionals de preparació de l’anxova. Els escalencs han sabut mantenir a resguard la recepta, els secrets i la tradició d’una acurada elaboració artesanal amb productes naturals.

L’Escala i Empúries

L'Escala i Empúries, gaudeix.

L’Escala ofereix un entorn privilegiat i de gran bellesa. Certament, la seva climatologia típicament mediterrània, un litoral marítim espectacular, el conjunt grec i romà d’Empúries, els parcs naturals que l’envolten i l’encant dels seus nuclis antics, la converteixen en l’escenari perfecte per a la pràctica esportiva a l’aire lliure i la celebració d’importants esdeveniments esportius.

L’oferta d’activitat física i esportiva, complementada amb l’atractiu cultural i patrimonial del municipi, la seva reconeguda gastronomia i els esdeveniments que celebrem al llarg de l’any, converteixen al nostre municipi en una destinació ideal per combinar la pràctica esportiva i gaudir d’unes bones vacances.

Tot un món per descobrir, tot un món per gaudir.
Trobaràs molta més informació a www.visitlescala.com.

Avís legal | Les cookies | El reglament